محل تبلیغات شما

پرتاب ماهواره به فضا تا قبل از جنگجهانی دوم سابقه نداشته است، اولین ماهواره در سال 1957 توسط روسها به فضا پرتابشد، این ماهواره که اسپوتنیک-1 » نام گرفت در روز 4 اکتبر 1957 به مدارزمین پرتاب شد. پرتاب این ماهواره غرب را شوکه کرد زیرا آنها معتقد بودند روسیهقادر به ارسال ماهواره به فضا نیست.

اسپوتنیک هر ۴ ساعت و ۴۶ دقیقه با سرعتىبرابر با هشت هزار متر در ثانیه یکبار به دور زمین در مدار بیضى شکل مى‌‌گشت.

این ماهواره به دلیل اثرات جو زمین روز به روز ازارتفاع مداری آن کاسته می‌شد تا این که در چهارم ژانویه ۱۹۵۸ یعنی سه ماه پس ازپرتاب، به زمین سقوط کرد.

متعاقب این شاهکار علمی در 3 نوامبر سال 1957 روسیه ماهواره‌بزرگ‌تری را به نام اسپوتنیک 2» که حامل یک سگ به نام لایکا» بود به فضاپرتاب کرد.

پس از آن آمریکا اولین ماهواره خود رابه نام اکسپلورر ۱» را در 31 ژانویه سال 1958 به فضا پرتاب کرد. این ماهواره کوچکتراز اسپوتنیک 2» اما سنگین تر از آن بود.

اسپوتنیک و اکسپلورر 1 در یک فضای رقابتی میان آمریکا و روسیهپرتاب شدند. از طرفی تمرکز بر ماهواره‌ها به عنوان ابزارهای ی در سال 1961شروع راهی برای فرستادن انسان‌ها به فضا بود.

ماهواره هایی که از آن تاریخ به بعدتوسط کشورهای مختلف به فضا پرتاب شده اند کاربردهایی نظیر هواشناسی، جهت پیش‌بینی‌هایآب و هوا، دیدبانی زمین، برای سنجش از دور،  مخابراتی، برای برقراری تماس‌های تلفنی از راهدور و پخش تلویزیونی زنده از سراسر جهان، ضد سلاح، برای خراب کردن ماهواره‌هایدشمن و دیگر سلاح‌های مداری،

ستاره‌شناختی، برای مشاهده فاصله سیاره‌ها وکهکشان‌ها و دیگراشیای خارجی در فضا،  زیستی، برای حملارگانیسم‌های زنده و آزمایشهای علمی، مینیاتوری،دارای وزن کم و سایز کوچک، هدایت‌کننده،برای پخش سیگنال‌های رادیویی عمدتا برای ناوبری دریافت‌کننده‌های موبایل و یا مکانیابی آنها، اکتشافی، برای کاربردهای نظامی و جاسوسی و اخیرا برای تسهیل برقراری اینترنتو . داشته اند.

 ایستگاه فضاییبین‌المللی» بعنوان بزرگ‌ترین ماهواره که بیش از یک دهه از ساخت آن می‌گذرد،با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و در مدار نزدیک زمین و در ارتفاع ۳۳۰ تا ۴۳۵ کیلومتری از سطحزمین در حرکت است. انتظار می‌رود ماموریت این ایستگاه تا سال 2024 ادامه یابد.

5 کشور به طور انحصاری و جداگانه کنترل 976 ماهواره‌ را درمدار زمین برعهده دارند.

این کشورها از ماهواره‌ با اهداف مختلفی از جمله نظامی،هواشناسی، مخابراتی، جاسوسی و . استفاده می‌کنند که آمریکا مالک بیشترین ماهوارهدر بین آنها است.

پس از آمریکا، چین  177ماهواره، روسیه 133 ماهواره، ژاپن 56 ماهواره، و انگلستان 42 ماهواره در مدار زمینقرار داده اند.

قرار گرفتن ایران در بین ۱۰ کشور فضایی جهانثمره بیش از ۴ دهه تلاش و مجاهدت فرزندان این سرزمین بوده و اکنون ایران ازجایگاهی قابل اتکا در این صنعت "های تک" دربین کشورهای معدود صاحب این فناوری است.

با اینکه دشمنان ایران اسلامی و در راس آن امریکا برای جلوگیریاز توسعه فن آوری فضایی ایران تحریم های زیادی را به ایران تحمیل کرده بودند،ایران توانست با پرتاب ماهواره نور آنها را برای چندمین بار در بهت و حیرت قراردهد.

 پس از انقلاب ماهوارهمشترک مخابراتی به نام بدر» در مدار ژئو قرار گرفت. این ماهواره با تمام القائاتمنفی که وجود داشت، توانست 47 روز در مدار 250 کیلومتری قرار گیرد و طبق برنامه‌طراحی شده‌اش عمل کرد.

پس از این ماهواره، ماهواره سنجشینوید» به مدت پنجاه و هفت روز در مدار قرار گرفت. پس از این، ایران به‌دنبالایجاد و تثبیت چرخه کامل فناوری فضایی بود. تکمیل این چرخه فضایی منجر به پرتابماهواره نور گردیدکه کاربردهای فراوانی در صنعت اینترنت، هواشناسی و مطالعات زمینشناسی و از همه مهمتر مطالعات نظامی نظیر دسترسی به تصاویر ماهواره ای در صنعت حملو نقل اینترنتی و صنعت هواشناسی خواهد داشت.  اهمیت پرتاب این ماهواره زمانی بیشتر آشکارمیشود که به قول فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سرلشکر سلامی تا دیروز اززمین به آسمان نگاه میکردیم ولی اکنون می توانیم از آسمان به زمین نگاه کنیم.

در اینجا اصلی ترین سوالی که مطرح می شود این است که نگرانیآمریکا از توسعه فعالیتهای فضایی ایران چیست؟

وقتی در سال 92  نخستین مرکز رهگیری فضاییکشور، با هدف رصد اشیاء‌ آسمانی در مدار زمین افتتاح شد، آسوشیتدپرس اولین خبرگزاریخارجی بود که به نقلِ جزئیات این مرکز پرداخت و خبرگزاری شین‌هوا به نقل از رئیس جمهوروقت از اهداف افتتاح آن گفت.

بعد از افتتاح این مرکز، چهارمین ماهواره‌ بومی ایران، با نام"فجر" به فضا پرتاب شد. همان زمان باز هم رسانه‌های غربی این پرتاب رابه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ربط دادند، خبرگزاری آسوشیدپرس در این‌بارهنوشت همزمانی مذاکرات 5+1 با پرتاب ماهواره در ایران، باعث نگرانی بازرسان می‌شود!

یا وقتی موشک ماهواره‌بر سیمرغ ایران به فضا پرتاب شد، تمامرسانه‌های ترکیه به عنوان کشور همسایه ایران، بازتاب دهنده این خبر بودند. اینبازتاب از این جهت اهمیت دارد که یک کشور، خود تکنولوژی پرتاب ماهواره به فضاندارد و مشتاق آزمایشات فضایی ایران است. موشک فضایی سیمرغ قادر است یک ماهواره250 کیلوگرمی را در فاصله 500 کیلومتری از سطح زمین قرار دهد. همین موفقیت سوژهرومه‌های ترکیه شد. رومه وطن» ترکیه» از این موفقیت ایران تیتر زد ورومه حریت» ترکیه از رجزخوانی و قدرت‌نمایی ایران در برابر جهان غرب نوشت.وم پرداخت به تکنولوژی فضایی به عنوان یک صنعت بازدارنده

با بررسی روندهای تحلیلی در رسانه‌های غربی و موضع‌گیری‌هایآنها درباره پیشرفت‌های فضایی ایران می‌توان از این تکنولوژی به عنوان یک صنعتبازدارنده یاد کرد، با این تحلیل، کند شدن روند پیشرفت این صنعت قابل درک نیست.روند کند شدن این حرکت هم از زمانی آغاز شد که ایران به توافق کامل در 5+1 رسیدهبود و از آن زمان تا کارشکنی‌های اخیر دولت ترامپ در موضوع برجام خبر چندانی ازپیشرفت‌های فضایی نبود. از زمان کارشکنی امریکا در برجام، دوباره روح تازه‌ای درصنایع فضایی ایران دمیده شد و ماهواره ناهید 1» به صدر اخبار فضایی آمد.

از همان زمان اظهارنظر روس‌ها هم درباره پیشرفتهای فضایی ایرانقابل توجه بود، فضانوردان و دانشمندان فضایی روسیه از زمان پرتاب ماهواره امید بهفعالیت‌های فضایی ایران علاقه‌مند شده بودند به عنوان مثال الکساندر الکساندروف»فضانورد بزرگ روس درباره پیشرفت ایران گفته‌ بود پیشرفت‌های فضایی ایران به عنوانکشوری که در محاصره اقتصادی است قابل تحسین است یا مجلات معتبر فضایی روسیه مانندماهنامه اخبار فضایی روسیه در چندین شماره به صورت ویژه به صنایع فضایی ایرانپرداختند.

در نهایت می‌توان گفت جایگاهی که ایران، امروز در صنایع فضاییکسب کرده‌ است نتیجه دو دهه تلاش دانشمندان کشورمان بوده‌ است.

در خاتمه می توان گفت : با دستیابی ایران به دانش فضایی وپرتاب موفق ماهواره نور چشم انداز روشنی برای برداشتن گامهای اساسی در مسیر جهشتولید و برطرف کردن معضلات و مشکلات اقتصاد کشور در معرض دید اندیشمندان کشور قرارگرفته است.

 

 

 

 

استارت عبور از روحانی زده شد

نظرتان در رابطه با این متن چیست ؟ لطفا برایم توضیح بدهید

شعار مرگ بر آمریکا در جهان فراگیر می شود

ماهواره ,فضایی ,پرتاب ,زمین ,مدار ,فضا ,به فضا ,فضایی ایران ,در مدار ,پرتاب ماهواره ,این ماهواره ,صنایع فضایی ایران ,پیشرفت‌های فضایی ایران

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Bert's receptions fencarura Ryan's life digital matlab nesibimo مشاوران هیروو وبلاگ کودک کتابخانه عمومی قائم آل محمد(عج) Christopher's game یادداشتهای سردار نور ولایت